Fakultatív programok Eger és környékén

Időpont: Egész évben
Fakultatív programok Eger és környékén

Barangolja be Eger történelmi belvárosát és környékét.

  • Ismerje meg Eger városát lovaskocsin!

Az egri vártól 2 km-re az Eged-hegy lábánál Eger és Noszvaj között található a Mátyus Udvarház Lipicai Lovastanyája. Lovasoktatást már kezdő szinttől igénybe lehet venni, a jó szinten lovaglók, egész napos túrák keretében ismerkedhetnek meg a környék nevezetességeivel, kocsikázhatnak a történelmi borvidéken és tanulhatják a magyar fogathajtó stílust.

  • Város a város alatt - Tekintse meg az ország 7 csodájának egyikét!

Végigjárhatja Eger különleges pincéit és megkóstolhatja változatos borait egy történelmi barangolás során. Érseki pince rendszer, István pince, Vörös ökör, Gál pincészet. www.varosavarosalatt.hu

  • Barangolja be Eger történelmi belvárosát

Eger barokk belvárosával, idegenvezető segítségével ismerkedhetnek meg magyar, angol és német nyelveken. A séták június eleje - október vége között szombatonként indulnak. A séta időtartama: kb. 1,5-2 óra.

Eger nevezetességeiről bővebben »

  • Környékbeli látnivalók

Ismerje meg Eger városát és környékét kisvonattal!
Mindennap lehetőség nyílik Eger belvárosának és környékének körbeutazására egy izgalmas kis vonatos kirándulás keretében. Márciustól októberig óránkénti indulással a Dobó térről, kb. 50 perc az ismeretterjesztő út. Fel- leszállási lehetőség a Szépasszony-völgyben.

  • Élmény kalandjárattal

Látogasson el az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelyére, Szilvásváradra. A Szalajka-völgyben elénk táruló patakok, vízesések, pisztrángostavak csodás látványt nyújtanak. Az Ősember-barlang, a múzeumok, a vadaspark látogatása elengedhetetlen része kirándulásunknak, akárcsak az erdei kisvasúttal történő utazás a lélegzetelállító Fátyolvízeséshez.

  • Eger és környéke madártávlatból

Nem csak a gondolat szárnyalhat visszatekintve a történelmi korokra, de mi magunk is, ha Eger környékén sétarepülésre vágyunk. A program során megtekinthetik Eger belvárosának nevezetességeit madártávlatból, majd ezt követően 30 km-es körzetben az Eger környéki hegyvidéket, Egerszalók melletti hőforrás, Szalóki tó, majd Szarvaskő, Szilvásvárad, festői szépségű tájait, Felsőtárkány a Bükk hegység lábánál az Eged hegy, Síkfőkút és vissza az egri repülőtérre.

  • Fürdőzzön az Európában egyedülálló sódomb árnyékában

Egerszalókon több mint 20 medencéből álló fürdőkomplexum várja a pihenni és gyógyulni vágyókat. Itt található az Európában is egyedülálló hőforrás és mésztufadomb. Az itt feltörő kalcium-hidrogénkarbonátos hévíz alkotta sódomb legalább 130-140 négyzetméteres. A fenyőfák alatt meghúzódó forrás igazán csodálatos látványt nyújt.

Vissza a programokhoz

Kiemelt ajánlataink

Őszi szünet & Halloween

Az idei őszi szünetben jöjjön el hozzánk, töltődjön fel és kapcsolódjon ki családjával meseszép környezetben! Minden igényt kielégítő wellness részleggel, finom vacsorákkal, Halloween uzsonnákkal,  szombatonként borkóstolóval és borbemutatóval várjuk kedves Vendégeinket!

Foglalható:
2023. okt. 27 - nov. 05.
(minimum 2 éjszakára)
Tovább a részletekhez
01
02
03