Fakultatív programok Eger és környékén

Időpont: Egész évben
Fakultatív programok Eger és környékén

Barangolja be Eger történelmi belvárosát és környékét.

  • Ismerje meg Eger városát lovaskocsin!

Az egri vártól 2 km-re az Eged-hegy lábánál Eger és Noszvaj között található a Mátyus Udvarház Lipicai Lovastanyája. Lovasoktatást már kezdő szinttől igénybe lehet venni, a jó szinten lovaglók, egész napos túrák keretében ismerkedhetnek meg a környék nevezetességeivel, kocsikázhatnak a történelmi borvidéken és tanulhatják a magyar fogathajtó stílust.

  • Város a város alatt - Tekintse meg az ország 7 csodájának egyikét!

Végigjárhatja Eger különleges pincéit és megkóstolhatja változatos borait egy történelmi barangolás során. Érseki pince rendszer, István pince, Vörös ökör, Gál pincészet. www.varosavarosalatt.hu

  • Barangolja be Eger történelmi belvárosát

Eger barokk belvárosával, idegenvezető segítségével ismerkedhetnek meg magyar, angol és német nyelveken. A séták június eleje - október vége között szombatonként indulnak. A séta időtartama: kb. 1,5-2 óra.

Eger nevezetességeiről bővebben »

  • Környékbeli látnivalók

Ismerje meg Eger városát és környékét kisvonattal!
Mindennap lehetőség nyílik Eger belvárosának és környékének körbeutazására egy izgalmas kis vonatos kirándulás keretében. Márciustól októberig óránkénti indulással a Dobó térről, kb. 50 perc az ismeretterjesztő út. Fel- leszállási lehetőség a Szépasszony-völgyben.

  • Élmény kalandjárattal

Látogasson el az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelyére, Szilvásváradra. A Szalajka-völgyben elénk táruló patakok, vízesések, pisztrángostavak csodás látványt nyújtanak. Az Ősember-barlang, a múzeumok, a vadaspark látogatása elengedhetetlen része kirándulásunknak, akárcsak az erdei kisvasúttal történő utazás a lélegzetelállító Fátyolvízeséshez.

  • Eger és környéke madártávlatból

Nem csak a gondolat szárnyalhat visszatekintve a történelmi korokra, de mi magunk is, ha Eger környékén sétarepülésre vágyunk. A program során megtekinthetik Eger belvárosának nevezetességeit madártávlatból, majd ezt követően 30 km-es körzetben az Eger környéki hegyvidéket, Egerszalók melletti hőforrás, Szalóki tó, majd Szarvaskő, Szilvásvárad, festői szépségű tájait, Felsőtárkány a Bükk hegység lábánál az Eged hegy, Síkfőkút és vissza az egri repülőtérre.

  • Fürdőzzön az Európában egyedülálló sódomb árnyékában

Egerszalókon több mint 20 medencéből álló fürdőkomplexum várja a pihenni és gyógyulni vágyókat. Itt található az Európában is egyedülálló hőforrás és mésztufadomb. Az itt feltörő kalcium-hidrogénkarbonátos hévíz alkotta sódomb legalább 130-140 négyzetméteres. A fenyőfák alatt meghúzódó forrás igazán csodálatos látványt nyújt.

Vissza a programokhoz

Kiemelt ajánlataink

Húsvéti hosszú hétvége

Pazar húsvéti fogásokkal, finom egri borokkal várjuk kedves Vendégeinket a Húsvéti hosszú hétvégén! Mindezt gyönyörű környezetben, minden igényt kielégítő wellness szolgáltatásokkal az egri bor és wellness fellegvárában!
Foglalható:
2024. márc. 28 - ápr. 01.
(minimum 3 éjszakára)

Gyorsan fogynak a helyek!

Tovább a részletekhez
01
02
03