Bor & Gasztronómia a Szépasszonyvölgy ölelésében

Az ízlelőbimbók szolgálatában

A Hotel Villa Völgy**** két I. osztályú éttermében a táj jellegzetes magyar ízeit, a nemzetközi konyha remekeit, igazi gasztronómiai különlegességeket ízlelhetnek meg vendégeink.

A légkondicionált, táj jellegéhez igazodó főéttermünk 160 fő, míg a hozzá kapcsolódó félignyitott terasz 100 fő befogadására alkalmas, így kiváló helyszínt teremtenek esküvők, ballagások, bankettek, összejövetelek megrendezésére, melyhez természetesen akár élőzenét is biztosítunk.

Szállodánk főépületében található design éttermünk 70 férőhelyes, jellemzően a ma divatos minimál stílus jegyeit mutatja forma- és színvilágban egyaránt. I. kategóriás éttermünkben elsősorban a magyar konyha sztenderdjeit kínáljuk modern iskolázásban, az ételválasztékkal arra törekszünk, hogy kielégítsük a világ nagy konyháinak alapízére kíváncsi vendégek ízlését is.

A gyönyörű zöldövezeti részben kerti grillparty-k megrendezését is vállaljuk. Szállodánk saját 60 fő befogadására alkalmas, igényesen kialakított borospincével rendelkezik, melyben tradicionális borkóstolós vacsorával és az egri borvidék nemes nedűivel várjuk csoportosan érkező Vendégeinket.

Villa Völgy Pincészet a Mész-hegy csúcsa!

2021-ben a Hotel Villa Völgyhöz vadonatúj projektként kapcsolódott a Villa Völgy Pincészet, amely korábban Vincze Béla Pincészet néven vált ismertté, helyileg ugyan nem a Szállodával közös területen található, de mindössze 5 perces autóútra, Egerben.

A Pincészet a kimagasló ár-érték arányú borok elkötelezett forgalmazója. A név új csengésű, de a szakmai múlt több évtizedre nyúlik vissza. A Cég a Vincze Pincészet megvásárlásával a régi kitaposott ösvényen kíván haladni, a megváltozott mai igényekhez alkalmazkodva. A Pincészet amellett, hogy az egri borvidék legkiválóbb szőlőtermesztő területeivel büszkélkedhet a Mész-hegyen, rendelkezik a modern szőlőfeldolgozáshoz és borkészítéshez szükséges minden eszközzel. A pince román-kori templomi hangulatot áraszt, a több mint száz éves bontott téglafalaival, díszkivilágítással, súrolófénnyel kiemelt boltívek, pillérek csodálatos látványt nyújtanak.

Pincészetünkben és Szállodánkban a Villa Völgy Pincészet borait kóstolhatja meg szervezett borkóstoló vagy borvacsora keretében és természetesen szervezünk pincelátogatást, szüreti programokat is Szállóvendégeink részére!


Kóstolja meg Eger híres borait a Szépasszonyvölgyben!

Szállodánk csodálatos környezetben, távol a város zajától, a pincéiről méltán híres Szépasszonyvölgyben található, amely az egri borvidék legismertebb helye, minden évben tavasztól őszig várja az idelátogató turistákat. Szabadtéri programok, borkóstolás, finom ételek, hangulatos esték várják a szórakozni vágyó vendégeket.

A mai Szépasszony-völgyi pincesorok, mintegy emberöltő óta Eger legismertebb részét képezi. Borospincéi az utóbbi néhány évtizedben idegenforgalmi jelentősége révén országos hírre tett szert. A területet a XIX. század elejéig Koháry-völgyének hívták. (Koháry István vicegenerális, 1867-ben részt vett Eger felszabadításában) Mostani nevéhez legendák sora fűződik, első alkalommal egy 1843-as irat tartalmazza. Bakó Ferenc néprajzkutató szerint a "Szépasszony" az ősvallás egyik istenasszonya volt, Vénuszhoz hasonló alak, a szerelem istennője. Az egri földműves lakosság körében egész sor hagyomány él a földrajzi név eredetéről. Akadt, aki szerint egy szépasszony birtokában volt a völgy, illetve annak egy része. Mások tudomása szerint egy híres asszony árusította itt pincéjében a jó egri bort.

Az egri hegyek puha vulkáni eredetű riolittufa kőzete igen alkalmas arra, hogy pincét vágjanak bele. Különösen sok pincét találtunk itt a híres Szépasszony-völgyben, ahol a szőlősgazdák vágatták pincéjüket, melyben átlagosan 10 ºC körüli a hőmérséklet.  "A gyöngyöző rubinpiros és aranysárga borok innen indultak útnak 1774-től víg Eger falai közt, elvinni a nagyvilágba borainak jó hírét." Az itteni hordók őrzik a világhírű Egri Bikavért is, mint páratlan kincset, mely egészség a testnek és gyógyulást nyújt a léleknek.

Kiemelt ajánlataink

Felhőtlen nyár

Foglalja le mielőbb nyaralását, vakációzzon az egri bor és wellness fellegvárában! Népszerű tematikus estjeink 2023. nyarán is folytatódnak!
Foglalható:
2024. júl. 14 - aug. 30.
(minimum 2 éjszakára)

Hétköznapokon 10% kedvezmény 

Tovább a részletekhez
01
02
03